Sistem Pendidikan Kita

Sistem pendidikan kita adalah dimana ada seorang pelajar yang mahir dalam membaiki motor , boleh tukar spare part , boleh over haul engine , tahu selok belok wayar motor , boleh kesan kerosakan motor dengan mudah tetapi dia GAGAL kerana soalanya yang ditanya di dalam exam adalah

1. Berikan definasi tayar (15m)
2. Siapakah pencipta tayar (15m)
3. Bilakah motorsikal pertama dijual di Malaysia ? (25m)

Bookmark the permalink.

16 Responses to Sistem Pendidikan Kita

  1. zumal says:

    Zumal tak tahu nak jawab. Kena cari dulu kot…
    zumal recently posted…Selamat Hari MalaysiaMy Profile

  2. betul-betul.. sangatlah setuju dengan sailormoon :)

    erk soalan luar negara mcm kita jugak ke? tanya definisi semua nih XD hehe
    Junkyo Hikari recently posted…Tutorial Make Your Own Google Chrome ThemeMy Profile

  3. AIN says:

    failed the exam tapi pastikan kemahiran tu kita grab betul-betul. baru rock!
    AIN recently posted…PERFUME ORIGINAL FREE UNTUK U OLSS!!!My Profile

  4. Pendekar says:

    soalan tu memang membunuh…tapi wajib tahu jugak…amali ngan teori lain… macam kita belajar mengaji… tahu alif ba-ta…

    bila di tanya
    berapa jenis hukum tajwid?
    kepada siapa al-qur’an diturunkan?
    berapakah jumlah ayat dalam surah al-baqarah?

    mati nak jawab kalau tak belajar… amali tetap amali… teori tetap teori…

    kikikih…
    Pendekar recently posted…Apa Yang Menarik di Busan, Korea Selatan?My Profile

  5. lynndAmya says:

    Nice! Mendalam okay…aku sangat suka entry ni jugak. Selama ni aku nak luahkan perasaan terhadap sistem pendidikan kita ni, tapi tak tahu camne nak tulis, dan kau dah luahkan secara ringkas tetapi mendalam. Hebat ayat kau nih..hehe~
    lynndAmya recently posted…Jemput-jemput Kurma :DMy Profile

  6. Scha Nazri says:

    kakaka. banyak based on theory dari praktikal.
    Scha Nazri recently posted…Part time jual daging?My Profile

  7. hawa faqihah says:

    setuju. sistem pendidikan kat malaysia banyak kena perbetulkan. eceh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge